web analytics

Valberedningen för Socialdemokraterna i Hallands län presenterar sitt förslag till regionlista för nästa mandatperiod.

Valberedningen för Socialdemokraterna i Hallands län har idag presenterat sitt förslag till lista i regionvalet inför nästa mandatperiod. Valberedningen nominerar Lise-Lotte Bensköld Olsson och Per Stané Persson som toppnamn. Listan kommer slutgiltigt att fastställas på Socialdemokraternas valkonferens i november.

Eftersom regionfullmäktige beslutat att regionvalet kommer ske i en valkrets presenteras en lista för Socialdemokraterna, inte fyra listor, som vid valet 2018.

  • Vi presenterar ett starkt och erfaret lag som vi är säkra på kan ta över styret i Region Halland. Moderaternas tid som ansvariga för bland annat sjukvården i Halland är det dags att sätta punkt för. Våra kandidater kommer prioritera satsningar på fler anställda, bättre vård och bättre infrastruktur, säger Ronny Löfquist, sammankallande i valberedningen. 

Lise-Lotte Bensköld Olsson, Varberg, föreslås på plats 1.

Lise-Lotte har varit engagerad regionalt under många år och under den senaste perioden varit regionråd. Lise-Lotte är en erfaren företrädare som tagit ett stort ansvar under pandemin. Valberedningen är säkra på att Lise-Lotte har kompetensen att leda Region Halland i majoritet efter valet.

Per Stané Persson, Halmstad, föreslås på plats 2.

Per är en rutinerad företrädare och tidigare ombudsman på If Metall. Under den senaste mandatperioden har han varit regionråd. Per brinner för tillväxtfrågorna och kommer prioritera att Region Halland bidrar till att arbetslösheten minskar och att kollektivtrafiken fortsätter byggas ut.

Hela listan hittar du på länken nedan:

facebook Twitter Email