web analytics

Besök av Damberg med fokus på tillgång till grundvatten

I fredags (6/10) hade Halland besök av närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Dagen började med att följa med SGU till Laholm där det har pågått mätningar av grundvattentäkter med helikopter. På plats var också bland annat Hallands riksdagsledamot Jennie Nilsson (ordförande i näringsutskottet), Halmstads kommunråd Bertil Andersson och representanter från SGU, däribland Lena Söderberg, generaldirektör för SGU. Regeringen satsar under tre års tid 850 miljoner kronor på arbete som ska försöka säkra vår tillgång på grundvatten, så ministern var mycket intresserad av att få veta mer om hur projektet går.

Vid lunchtid åkte Mikael Damberg och Jennie Nilsson vidare till Halmstad för att träffa Hallands landshövding Lena Sommestad. Vid lunchen samlades företrädare för länsstyrelse, kommuner och näringsliv kring Laholmsbukten. Diskussionerna gick kring vilka beslut och åtgärder som hade påverkat situationen med vattenbristen positivt, samt vad som behövs göras för att vi ska vara redo för denna typ av vattenbrist igen i framtiden.

Efter lunchen åkte Damberg vidare för att fika och träffa allmänheten på Halmstads stadsbibliotek. Samtalen handlade främst om varför Sverige rankas som nummer två i världen inom innovation och varför flera stora tidskrifter har benämnt Sverige som främsta land för de som vill starta nya företag. Damberg passade också på att berätta om de satsningar som regeringen gör i höstbudgeten för att främja företagande och en sund arbetsmarknad. Några exempel är CSN-lån för att ta körkort, 90 000 fler utbildningsmöjligheter och sänkt skatt för småföretagare som anställer sin första medarbetare.

  

facebook Twitter Email