web analytics

SD:s valfilm svartmålar Sverige

Sverigedemokraternas senaste valfilm är en svartmålning av Sverige, den svenska modellen och hela vårt samhälle. Åkesson går i ett mörkt och hotfullt landskap och pratar om ett Sverige som faller sönder. Han menar att det pågår ett inbördeskrig och självklart är hans analys att allt är ”massinvandringens” fel. Och de demokratiska partiernas. Och PK-medias.

Han presenterar inga fakta, inga källor. Bara känslor och rena lögner, enligt ett känt nazistiskt recept. Enligt Joseph Goebbels ska argument vara ”råa, tydliga och kraftfulla – och tala till känslor och instinkter, inte till intellektet. Sanning är oviktig och fullkomligt underordnad taktik och psykologi.”

Dessutom ska propaganda hjälpa folk att rikta sin ilska mot en utvald grupp, enligt samme propagandaminister.

Det Sverige som beskrivs i videon finns inte. Självklart har vi problem som måste lösas. Integrationen måste bli ännu bättre. Men det går att hålla två tankar samtidigt i huvudet; Sverige är ett av världens bästa länder att leva i och samtidigt ska vi fortsätta att arbeta för att göra det ännu bättre.

World Economic Forum utnämnde Sverige till världens bästa land i år. Stark import och export, stark ekonomisk tillväxt, många nya företag, relativt jämställt och ett generöst pensionssystem var några av de saker som gav Sverige förstaplatsen.

Statistik från Brottsförebyggande rådet visar på en nedåtgående trend av dödligt våld sedan 1990-talet.

Den svenska arbetsmarknaden är mycket stark och vi har EU:s högsta sysselsättningsgrad. Sysselsättningen ökar också bland utrikes födda.

Ungdomsarbetslösheten är den lägsta på 14 år. Mycket går åt rätt håll.

Sverigedemokraternas politik är inte på något sätt ”Sverigevänlig”. De vill sänka skatten för dem som tjänar mest, skära ned i välfärden och försämra arbetsrätten.

SD:s film är fruktansvärd. Den spelar på människors oro i strävan efter att sälja sin rasistiska propaganda. SD har inga lösningar på de påhittade problemen.

Jag är övertygad om att stärkande av den svenska modellen och storsatsningar på välfärden är vägen framåt.

Jimmie säger i videon att valet nästa höst står mellan de demokratiska partierna och SD. Där har vi total samsyn. Nu är det du som ska välja vilket Sverige du vill ha.

Adnan Dibrani,
riksdagsledamot (S)

facebook Twitter Email