web analytics

Brev till energi- och näringsminister Ebba Busch

Elpriserna drabbar företagen och arbetstagarna i Halland hårt. Fortfarande har inte ett svar kommit om vilket stöd som ges till företagen. Med anledning av det har ledande S-politiker i länet skickat ett brev till energi- och näringsministern.

Brev till Energi- och Näringsminister Ebba Busch

Tusentals arbetstagare i Halland behöver ett svar. När kommer elstödet till företagen?

Låt oss lägga all politisk prestige åt sidan. Nu är det allvar. På grund av de rekordhöga elpriserna hotas tusentals jobb bara i Halland. Hårt prövade barnfamiljer kommer få det ännu värre om arbetslösheten drabbar en eller båda föräldrarna. Företagen i Halland behöver ett besked. När kommer elstödet?

Vi har i våra roller som kommun- och regionråd i Halland haft många samtal med företagare och anställda som oroas över de ökade elkostnaderna. Under vintern har antalet konkurser mångdubblats och antalet varslade ökat rejält i Halland. Till detta redan tuffa läge kommer nu de rekordhöga elräkningarna.

När kommer elstödet till företagen?

Per Svensson, Kommunstyrelsens ordförande Falkenberg

Stefan Pålsson, Kommunstyrelsens ordförande Halmstad

Ronny Löfqvist, Kommunstyrelsens ordförande Hylte

Kjell Henriksson, vice ordförande Kommunstyrelsen Laholm

Jeanette Qvist, Kommunstyrelsens andre vice ordförande Varberg

Magdalena Sundqvist, Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Kungsbacka

Lise-Lotte Bensköld Olsson, Regionstyrelsens 2:e vice ordförande

facebook Twitter Email