web analytics

Valberedningen för Socialdemokraterna i Halland presenterar förslag till riksdagslista

Valberedningens förslag till ny riksdagslista för Socialdemokraterna i Halland

Idag presenterade valberedningen för Socialdemokraterna i Halland sitt förslag till riksdagslista. Valberedningen består av representanter från distriktsstyrelsen, arbetarekommuner, facklig ledare och sidoorganisationer. Valberedningen är enig i sitt förslag till valkonferensen.

Förslaget till riksdagslista innehåller tre nya namn på topp fem. Riksdagslistan består av både nuvarande erfarna ledamöter och nya kandidater.

Som första namn föreslår valberedningen Jennie Nilsson (49 år), Halmstad. Jennie Nilsson är idag riksdagsledamot och f.d landsbygdsminister. Jennie Nilsson är respekterad, har en bred kompetens, facklig bakgrund och är tydlig i sina politiska värderingar, säger Lise-Lotte Bensköld Olsson, sammankallande i valberedningen.

Som andra namn föreslår valberedningen Adnan Dibrani (36 år), Varberg. Adnan Dibrani kom in i riksdagen 2010 och har en bred erfarenhet från partiet och riksdagsarbetet. Adnan kommer att bidra med att lyfta upp viktiga frågor för Halland på dagordningen.

Nytt tredje namn på listan är Aida Birinxhiku (22 år), Falkenberg. Aida har trots sin unga ålder hunnit med mycket. Just nu studerar Aida till jurist och sitter i kommunfullmäktige. Aida kommer att bidra med föryngring och förnyelse, säger Lise-Lotte Bensköld Olsson, sammankallande i valberedningen.

Arber Gashi (26 år), Halmstad, föreslås till nytt fjärde namn på listan. Till vardags är han chef på Försäkringskassan och ordförande för Socialdemokraterna i Halmstad. Med Arber får vi en kunnig och trygg företrädare som kommer bidra med erfarenhet från viktiga områden i samhället.

På femte plats föreslås Magdalena Sundqvist, Kungsbacka. Magdalena arbetar med skoljuridik på grundskoleförvaltningen i Göteborg och har en gedigen erfarenhet från skolvärlden. Magdalena är 49 år och började aktivera sig när hon var mitt liv. Magdalena visar att det går att engagera sig och få plats i politiken även för de som väljer att engagera sig senare i livet.

Valberedningens förslag kommer slutgiltigt fastställas på valkonferens den 20 november.

Länk till föreslagen lista.

facebook Twitter Email