web analytics

Strid i regionstyrelsen

Strid i regionstyrelsen – Majoriteten stoppar förslag om att Halland ska sikta på att bli Sveriges bästa arbetsgivare!

Under dagens sammanträde med regionstyrelsen behandlades en motion från Socialdemokraterna som ville att Region Halland ska införa ett mål om att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. M, C, L, KD röstade ner förslaget.

Socialdemokraterna vill höja ambitionen för Region Halland. Vi måste våga sikta högt och prioritera arbetsmiljön för att personalen ska må bra och för att vi ska kunna rekrytera människor till Halland. Det är helt oförståeligt att majoriteten inte vågar prioritera frågan, säger Lise-Lotte Bensköld Olsson, regionråd (S).

Som vice ordförande för Hallands sjukhus vet jag hur hårt vår personal sliter varje timme för att ge våra invånare den bästa möjliga vården. Det är hög tid att Region Halland ger ett tydligt besked till personalen – vi ser er, och vi ska göra det bättre för er, säger Margit Bik, vice ordförande (S) Hallands sjukhus.

Vidare visar Region Hallands årsbokslut för 2019 ett bättre resultat än väntat. Resultatet blir 300 miljoner kronor bättre än vad prognosen tidigare visade. En viktig faktor till det förbättrade ekonomiska resultatet är statsbidragen som kommit från regeringen. Utan stödet från den socialdemokratiskt ledda regeringen hade läget varit mycket värre för Region Halland.

Läs hela motionen nedan:

Loader Laddar in …
EAD-logga Tar det för länge?

Ladda om Ladda om dokument
| Öppna Öppna i ny flik

Ladda ner [72.98 KB]

facebook Twitter Email